Hele jaar geopend, zonder reserveren
17 euro per nacht voor 2 personen

Toeristische informatie
omgeving camperplaats in Scherpenzeel

Camperplaats De Pol in Scherpenzeel is gevestigd op een unieke locatie: buitenaf, in een landelijke en bosrijke omgeving, maar toch binnen een paar minuten in het centrum.

Op loop- en fietsafstand zijn tal van boeiende, gezellige of sportieve activiteiten te ondernemen . De Grebbelinie ligt op enkele minuten lopen van de camperplaats, net als het educatief centrum rond de gevechten in de meidagen van 1940. Een absolute aanrader.

Vanaf de camperplekken kunnen gasten door het land lopen naar het naastgelegen Valleikanaal. Hier starten mooie fietsroutes en wandelroutes. Zo is er een mooi fietspad van 10 kilometer naar Amersfoort.

Maar ook fietsen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe behoort tot de mogelijkheden. De prachtige natuur en indrukwekkende bezienswaardigheden zijn een fietstocht zeker waard.

Wat u onder meer kunt doen in de omgeving van de camperplaats:

Grebbelinie Scherpenzeel

Camperplaats De Pol en Boerderij De Pol bevinden zich op enkele honderden meters van het hart van de Grebbelinie. Ook educatief centrum Grebbelinie in het vizier is gevestigd bij de liniedijk.Een uitgebreide expositie van wapens, uniformen, foto’s, films en attributen kunt u bekijken in het Educatief Centrum. De geëxposeerde spullen zijn door zowel burgers als militairen gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrijwilligers vertellen het interessante verhaal over de aanleg van de Grebbelinie, de gevechten rondom Scherpenzeel en Woudenberg en de gevolgen daarvan voor de bewoners van dit gebied.


Wat een bezoek aan dit museum nog meer de moeite waard maakt? Er is onder meer een replica van een loopgraaf uit 1939-1940 te zien, een aantal authentieke Nederlandse kazematten uit de Grebbelinie uit diezelfde periode en een Duitse bunker uit de in 1944 ingerichte Pantherstellung. Een wandeling over de Grebbelinie is een aanrader. Er is voor groepen de mogelijkheid om met een gids te wandelen, die u nog veel meer vertelt over de geschiedenis van Scherpenzeel.